Пролет иде,хей,августовските бебоци`09 казват ви "здравей"

Място за стари теми!

Модератори: veni, Млада Мама, jovelina, vilijov

Re: Пролет иде,хей,августовските бебоци`09 казват ви "здраве

Мнениеот radi 2 на 11 Мар 2010, 13:08

Здравейте мами : Smile :
Като ви 4ета още сте в бойно настроение и аз понякога изпадам в него : Wink :
Елин 4естито мом4енце на приятелката ти пожелавам им догодина още едно : Thumbup :
Гери ти си много смела аз незнам дали ще мога да направя превръзка толкова ме е страх ох дано мине по-скоро това пръст4е ,4е и двамата да си отдъхнете : Blink :
Даниани как ти се у4и бе моми4е ох немога да си представа пак да у4а като се знам колко слаб у4еник съм ,а трябва да карам един курс за компютърна грамотност ,но кога ще стане вероятно другото лято 4ак : Wink : Нека и аз да се пръсединя към мамите оптимистки - силно се надявам резултатите да са грешни,а ако не са дано с ле4ение вси4ко се оправи и не се шашкай с телесата вси4ки сме така ,а аз най-ве4е : Chessygrin :
Зори при теб пак проблеми абе моми4е в какъв тъкъв лош кръг си се завъртяла айде стига с болни около теб та да се отуснеш и позабавляваш с децата си : Blink :
Ох дребната трябва да спи ама пак с мъки ще е ставам да видим какво ще направим по въпроса : Wink :
Изображение
Изображение
Аватар
radi 2
Познат

Re: Re: Пролет иде,хей,августовските бебоци`09 казват ви "здраве

Аз и Бебе

Мнениеот evva на 11 Мар 2010, 13:26

Привет сладурки!Аз съм със страшно главоболие,чак ухото ме боли и се чуда вече на къде да хвана!
Някой беше питал дали съм ходила на лекар.Да ходих и ми изписа някакви хапчета,които явно не ми действат.Сега съм на кръстопът и се чуда какво да правя.Има вариант да отида в София да ме правят някакво изследване,но трябва да вляза в болница за няколко дни,за да ме изследват,че няма друг начин!Но точно в момента не мога,защото няма кой да гледа детето.Та се налага да поизчакам малко докато майка ми се освободи в работата и може да отсъства.При тях пък сега има някаква проверка от инспектората по образованието и тя не може да излезе отпуск.та като им свърши проверката тогава ще го мислим как да стане.
Хайде стига съм се оплаквала.Сега да се похваля,че не помня вчера дали ви писах,но купихме проходилка.Взехме на Хаук 85 лева.На мъжо лошо му стана,защото имаше и от 20,30 и 50 лева.Е да ама аз си бях харесала тази и реших нея да вземем.Много е готина и стабилна най-важното.Първо се спрях на една на Мони от 50 лева и като сложихме детето в нея тя започна да пука и скърца и веднага се отказах.Тази нашата има супер табло отпред и Иви много й се кефи.Още не се сеща какво точно се прави само стои на едно място.Но поне я разглежда и се опитва да стои права на нея.Като се измори си сяда и продължава да играе.
От снощи нещо много й горят бузите.И двете са червени и много топли,а температура няма.Не сме излизали навън и незнам това пък сега какво е.Снощи ми разказа играта,заспа много трудно.Сигурно 2 часа я приспивах и накрая заспа с телефона в ръката и я оставих така да спи с него,че нямаше как да й го измъкна.
Сега чакам една приятелка да дойде на кафе да се видим,че не сме се виждали отдавна и ми е домъчняло за нея.
Хайде ставам и после пак!
Изображение
[/url]Изображение
Изображение
Аватар
evva
Познат

Мнениеот gerita74 на 11 Мар 2010, 17:52

Здравейте мацки!Влизам мн набързо сег апосле повече.
Бени,ходим всеки ден мила на лекар,писва ми вече.В 6ч сме пак после.Дано поминава,че всичко ми се е свило.
Евве,честито проходилка,мн хубаво си направила,че си взела тази,те са мн хубави!!!!!!!!!!А за главата ужас,ходи да те изследват,офффффф и ти го закъса,милата!!!!!!!!!!!!
Зори и при вас пак болести,аман се каза!Нещо само лошотии напоследък,мамка му!дано минава всичко лека полека.
Сега чао да се оправям.До по-късно!
Изображение
Изображение

Изображение
Аватар
gerita74
Зайнтересован

Мнениеот anni125 на 11 Мар 2010, 18:08

Привет момичета. Днес докато се разпиша деня минал. Днес Борко голям сърдитко. На обяд докато му приготвя пюрето голямо викане падна. Направих му домашно, но нещо не ми хареса, останаха дребни люспички от пиперката и реших да му отворя купено. Отворих му броколи с ориз, но хич не го одобри, яде го но с погнуса. После излязохме на терасата на въздух, чудех се дали да го изведа навън, но се отказах и добре че не излязохме, че като заваля дъжд, щяхме да се измокрим.
После дойдоха свекърва ми и бабата на мъжа ми, те постояха. Утре бабата има рожден ден и иска да го отпразнуваме. Дори си поръча торта с надпис Честит рожден ден. Така че ще утре ще има парти : Chessygrin : .
Тая баба пак недоволна, донесла си някакви неща у нас, сложила ги на терасата и сега е сърдита, че са мокри.Мъжа ми ги покри с найлон да не се мокрят, но все пак като валя сняг и там имаше, ходих да го чистя да не се разтече там, брах студ. Сега пак недоволства. Аз ли ги изкарах там, да я питам. Не че вътре има място, и имам заръка Мишо като си дойде да ги прибере вътре. Къде ще ги прибирам незнам. Не спря да мъкне простотии. : Andry :
Относно бебешките номера и ние не оставаме назад. И Борко се е научил като се тракне входната врата обръща си главата по посока на шума и докато не влезе някой в стаята не се извръща. Любима ни е лампичката разбира се, знаем копчетата къде са, и постоянно я търсим да свети, дори денем. Днес го забелязах че се опитва вече сам да играе на песничката за ръчичките, не много координирано разбира се, мятка ги някак си. Досега все аз играех с неговите ръчички и явно свиква вече детето.
А преди малко докато му давах плодовото пюре вярвате ли че заспа седнал. Това дете ще ме умори, като реши да не спи, каквото и да правя няма сън. Сега му се спи, аз мислех да го сложа като хапне пюрето, но той седнал и му се затварят очите. Спря да си отваря устата, наклони се на една страна и отнесе. Та го сложих да си легне и сега спинка с лигавника : Smile :
Еве, дано ти мине главоболието. Щом трябва иди да ти направят изследвания като се освободи майка ти.
Честита ви проходилка, със здраве да си я ползвате. Нашите бузи стават така червени когато сме били навън на студа, сякаш че студа ги изгаря, но за един ден минават.
Зори, дано се оправи свекър ти и повече болести да не ви навестяват.
Бени, честити ти билети.
Гери, направо ми се къса сърцето, това пръстче ще ви вземе здравето. От нещо малко, какви големи тревоги, но ще мине. Кураж мила.
Анди, радвам се че се разписа. Ще стискаме палци за изпитите, но ние си знаем че ще ги вземеш, умна си ни ти.
Ейлин, честито бебче на приятелката ти.
Ще ме извините ако пропускам нещо и някого, но ще ставам поне докато спи звера да свърша нещо.
anni125
Новобранец

Мнениеот evva на 11 Мар 2010, 19:23

Здравейте мамчета и бебчета!Ние малко дремем и аз бързо да драсна два реда,че после няма сядане тати като окупира къмпа.
Днес бях решила да излезем за малко следобеда,но се отказах,че тук всичко тече като река.Дойде моята приятелка та поне се наприказвахме.Пихме по едно кафи изпушихме по едно цигара и да ви кажа май добре ми се отрази.Все пак хубаво е да се виждаш и с хора,които не са семейни и нямат твоите грижи,някак се разтоварих,като взе да ми разказва за дискотеките почти всяка вечер,за кафетата без деца и пюрета.Добре е да знаете.Не че се оплаквам от нашите кафета с пюре и гумени играчки,но все пак мисля,че ме разбирате какво искам да кажа.
Бени,честито ти за билетите!Дано вземеш изгодни за Мими и за майка ти!
Зори,съчувствам ти на проблемите и дано се оправи свекър ти и вече да не ти се случват такива неща!На никой да не се случват!
Хайде ще ставам пък после ако ме пуснат пак да седна ще се разпиша отново.
Изображение
[/url]Изображение
Изображение
Аватар
evva
Познат

Мнениеот eilin на 11 Мар 2010, 19:27

Здравейте, момичета!
Гери, поздравявам те за хубавия пост за приятелството и за това какво се очаква от истинските приятели! Ти си много добра, откровена и непосредствена, изобщо много ценен човек си!
Еви, поне болкоуспокояващи не ти ли действат, та временно да мине болката, пък задължително си направи изследванията.
Зори, много лошо така да не знаете какво му е, защо не иде там мъжът ти и да иска среща с лекуващия лекар, какво е това отношение да не ви казват!!!Дано си се оправи човекът.
Ани, какво показаха изследванията на урината на Борко?
Бени, щом мислите да се върнете, си права, че ще й е трудно приспособяването, ако не учи тук и не общува с българи. Но честно да ти кажа, не съм сигурна, че искам Калина да расте и се възпитава сред българи. Ако бяхме малко по-млади, бих рискувала да се махнем от България, не заради по-спокойния живот на запад, а вече и на изток, а заради това, че не харесвам как се измениха българите и животът в България за последните 10 години. Говоря за София, защото в по-малките градове все още има запазени някои ценности и по - близки отношения между хората, а и нямам преки наблюдения. Но тук в София хората са все по-лоши, вечно сърдити и груби, а тези дето сами си говорят прогресивно се увеличават. Завистта е повсеместна, парвенютата - все повече, градът е мръсен и тесен, пътуването е кошмар. Предполагам, че като сте далеч ви е мъчно за България, защото е нашата родина, нашето детство, тук са ни спомените, приятелите, близките. Но носталгията идеализира нещата. Истината е, че животът ни не се оправя, а отива на все по-зле и никой не ни е виновен за хала на който сме, защото и в други страни имаше социализъм , пък сега са светлинни години преди нас. Ох, дълга тема и болезнена, защото половината ни живот мина все в криза, а и на децата ни така започна!
Изображение
eilin
Новобранец

Мнениеот mini4iki на 11 Мар 2010, 22:24

Нямаше да пиша, но поста на Ели много ме разчувства, с това как половината живот минава в мизерия, за съжаление това продължава и продължава...... За съжаление тази държава изгони много хора, а и още колко искат да избягат....... а колко много не искат, просто защото не знаят какво е навън....
За съжаление обаче, България не става за живеене и не е място за гледане на деца. На мен не ми побира акъла, ако бяхме в България как щяхме да се оправяме, говоря финансово. Просто е някакъв ужас. Аз лично, на мястото на Бени изобщо нямаше да се замислям, пък камо ли да пратя детето си да учи в България и да е далеч от мен.... Не, че упреквам и Бени, защото и нея разбирам, какво има впредвид с манталитета. Тези тук са много зле, няма деца да играят заедно по улиците, по площадките, няма шум и детски смях. Даже на зимната пързалка, всяко дете с родителите си или поне с единия и се пуска със шейната самичко, без изобщо да влиза в контакт с другите деца....абе изперкали са и тука. Нашата учителка по немски тук, каза че най-добрата и приятелка с която се познават от 20 години, е ходила само веднъж в тях на гости. Малоумни. Аз като се сетя в България, постоянно имаше някой вкъщи на кафе. Тук живеем от 2 години в тази къща и дори не познаваме всичките си съседи, които са не повече от 20 човека. На втория етаж има една проста майка с бебе на 11 месеца, дето ме вижда, че и аз съм с дете, но нищо, разминава ме като товарен влак. Само тяхното Здравей и толкоз. Но.... пак да се върна в България, там също не е цвете за мирисане, имайки впредвид че познават, непознават, всички съседи те коментират, понякога за себе си чуваш неща, които даже и въображение нямаш да си ги представиш.
Може би това, че са в много малък град там, кара Бени все още да таи надежди, че в България е по-добре...Щото сам, без приятели и най-лошото, на чужд език е направо ужас.
Аз ще опитам са дам на детето си доколкото мога, щастливо детство, от мен дума на немски няма да научи, защото съм решили, че при двама българи и детето е българче, така че ще опитам да я възпитам доколкото мога по български.....Надявам се не стане студен човек като тукашните.
Много дълга тема, незнам какво повече да напиша. Но само едно искам да кажа : ВСЕКИ БЪЛГАРИН В ЧУЖБИНА, СЕ НАДЯВА НЯКОГА ДА СЕ ВЪРНЕ, за съжаление обаче никой не прави нищо по въпроса, че да станат условията малко по-добри. То вече е невъзможно. Просто, ако можеше тази държава да я маркираш с мишката и да и дадеш Делийт, и да започнеш да я правиш наново, улици, блокове и т.н. щеше да е най-добре...
Ели, щях да те попитам нещо, надявам се не е много лично, но защо докато Калина е мъничка и не работиш, не отидеш при мъжа си в КАрлово, а стоиш самичка в София? Може би би било по-добре, да я отглеждате заедно, ти беше казала,че имаш хубава работа в София, на която смяташ да се върнеш след майчинството, но докато не си на работа? Разбира се не си длъжна да отговаряш, извинявай още веднъж ако е лично.
Лека нощ вече, че само май глупости дрънкам : Smile :
Аватар
mini4iki
Познат

Мнениеот tanica на 11 Мар 2010, 23:37

Здравейте мами и от мен!Казвам се Татяна,но всички ми казват Таня.На 32 години съм.Във вторник ще навърша 33,имам рожден ден :birthday: . От Благоевград съм.Но от 9 години живея в Гърция,,на остров Родос.Приятелки сме с Гери,живеем в един блок и даже бяхме колежки в Габровския университет.Познаваме се и с Евето.Чета ви от известно време и много искам да си пишем,но не намирам смелост всеки път.Гери ме успокои и ми каза,че ще ме приемете добре : Chessygrin : Майка съм на двама сина.Александър на 2г.и 3м.и Денислав на 6м.Роден е на 08.09.2009г.Ще се радвам ако ме приемете във вашата групичка.За сега лека нощ : Love :
ИзображениеИзображение
Изображение
Аватар
tanica
Познат

Мнениеот gerita74 на 12 Мар 2010, 04:16

Оххх,откъде да почна та да свърша не знам с темата която Ейлин и Маги са започнали..........Най-много ми хареса това, с делийта на държавата!!!!!!!!!!!Или всички да си съберат куфарчетата и да отидат да поживеят навън,да променят малко манталитета си и тогава да се върнат и наново да се основе такава държава!!! Иначе 100г няма да има промяна!!!!! Аз пък не намирам нищо лошо в чужденците и в манталитета им !!!Екстра са си!Щом са стигнали до тук и живеят мн по-спокойно и по-добре от нас,значи това е начина!Ние като сме големи уници и познаваме съседите си ,докъде я докарахме?Защото най -лесно е да се обвиняват управниците.Ама нали ние си ги избираме ,пък и те са като всички нас,няма какво да им се сърдим.Възпитани ,изучили и израсли на същото място като нас и не много по-различни съответно.Та това сме самите ние малко или много.Това е масата ,има и свестни,умни и будни,но на тях не им се дава възможност да се покажат и докажат!!!Защото шуробаджанащината живее и ще живее вечно!На мен пък не ми харесва вече българина като ценностна система,ама хич!Какво да му харесвам-злобата,завситта,фалша,интриганството,двуличието?И най-вече страхливостта и покорността!!!Свикнали цял живот да са от еб...а страна и само да се оплакват и хленчат?Мързеливи в собствената си страна и работливи навън?В Бг всеки иска да работи цар,а навън може да лъска кенефи : Andry : Дори и уж толкова пропагандираното приятелство и гостоприемство и то е фалшиво!!!!Да ,има с кой да пиеш там кафе,но за да те одумат и изклюкарят после или да се изкефят ,че си зле.Има кой да ти дойде на гости ,ама за да види дали си си избърсала прахта и си изтупал пътеките.Ами по-добре да не си познавам съседите,отколкото с майката от долния етаж да си споделя накоя тревога ,а после да отиде при другата съседка и да и разкаже какво съм и споделила и да се хилят и комнетират : Evil : Тук нито ме натоварват нито говорят зад гърба им,дреме им коя съм и за какво се боря и по-добре!Нямало да знае детето ми бг граматиката добре,голям праз!!!!!!Ние като я знаем та прокопсахме : Evil :
Да знае да пише и чете оле мале на бг и да си учи където и каквото си иска!Тук даже бг училище има та ако много иска ще ходи събота и неделя там.Хич не му и трябва да се връща и живее в Бг!Поне те да имат възможността да израстнат при по-различни хора,мн по-добри,а привидно по-скучни ,сдухани и малоумни !Но точно тези сдухани немци съм виждала как разпускат и се веселят тук и трябва да знаете,че са прекрасни!!!!!!Умеят истински и да се наслаждават на почивката си,защото са бачкали здраво и са спазвали реда и законите в държавата им.Вярно напиват се като свине,но са задружни и танцуват и пеят прегърнати с непознати.А наще малоумници отиват на кръчма,за да си избият комплексите като се напият и се сбият или направо заколят или гръмнат някой : CoolGun :А тъпите шунди да си покажат екстеншъните и ноктопластиката ,а напоследък и силикона,да чупят кълки на тъпа чалга и да се чудят кой чичко да забършат,за да им дадат пари за обувките,които си аресали у МОЛО. Е ,това ли е прекрасната Родина ,където да искам да расте детето ми и да учи???Спирам темата,че само се ядосвам!!!!!!
Бени,казала съм ти отдавна,първо смени селото ако ти е тъпо там и после си вземи Мимка и спри да мислиш близките години докато поотраснат поне/ за БГ.Там нито ще имаш лекарско обслужване като хората,което е важно поне за децата ни да е добро,нас кучета ни яли,хем лекарствата са ужасно скъпи.
Тези дни нали купуваме всеки ден по някое лекарство или мазило,ами по-скъпо от 1-2 евро няма бе!!!!!!!!!!Ако бяхме в БГ щяхме да дадем луди пари и за прегледи и за превръзки и за какво ли не : Andry :
Ние сме по-добре иначе,минава му и съм по-спокойна,уф пупупуппупупуппупупуппупупупуппупу!
А сега да посрещна Танчето подобаващо и тук!!!!!!!!! :welcomeani: ,скъпа и се радвам,че най-после се престраши да пишеш при нас!Тъкмо ще имаме още едно чужбинско попълнение да обменя опита си с нас и да се ядосва на бг оправията!Сигурна съм,че ще ти хареса при нас и ще станеш една от комуната : Lol : Ти вече ни познаваш задочно де и си ни харесала,щом ни намери и в този форум.Дано сме ти полезни и най-вече ти бъдем истинска упора и подкрепа!Защото ние сме си станали доста близки вече,знаеш от колко дълго време си пишем и съответно споделяме много лични неща!Ти прецени кога и дали ще споделяш,но на тази основа се крепи истинското приятелство,макар и виртуално : Wink : Синоптичките и скучните отдавна ни изоставиха за щастие : Chessygrin : : Chessygrin : : Chessygrin : Остана каймака :icon_mrblue: :icon_mrblue: И най-вече трябва да обичаш да четеш по-много,че тук се пише много : Chessygrin : Имаше една девойка дето прескачаше дългите постове : Chessygrin : : Chessygrin : : Chessygrin : Ама като нямаше къси какво ли е чела и аз не знам : Chessygrin : : Chessygrin : : Chessygrin :Аз пък прескачах кратките, та я бях пропуснала като полълнение, та всеки луд с номера си : Wink : И важното е поне по веднъж на ден да пишеш ,ако нямаш извинителна причина разбира се : Chessygrin : /шегувам се ,но колкото по-редовна толкова по-бързо ще станеш една от нас : Wink : /Големи наставления ти дадох : Chessygrin : дано не съм те уплашила : Wink :
Хайде сега се изпарявамкато Фея : Love :
Изображение
Изображение

Изображение
Аватар
gerita74
Зайнтересован

Мнениеот evva на 12 Мар 2010, 10:01

Добро утро от мен!Ние днес станахме още в 8 часа ама аз сега стигнах да се разпиша.Днес съм решила да излезем и чакам да стане поне 11 часа.Ив тази нощ не спа нещо много спокойно,цяла нощ се мята из леглото и място не може да си намери.Накрая се пльосна по корем и така спа.
Таня,добре дошла при нас!Крайно време беше да започнеш да пишеш!Не хапем и ще ни е приятно да си пишем!Ти си казала,че се познаваме,ами то толкова години минаха,че ще стане време на ново да се запознаваме! : Lol : Шегувам се!Разкажи как сте,какво правите!Аз веднага ще питам скоро ще си идвате ли?Ето ако беше писалба по-рано щяхме да се видим по Коледа като сте си идвали.Ние с Гери спретнахме среща и се видяхме и на живо не само по снимки!
Мисля,че няма смисъл да коментирам мненията ви за нашата управия,че темата няма да ми стигне.
Хайде стига съм плямпала после пак!Трябва да пусна пералнята и имам малко за гладене!
Изображение
[/url]Изображение
Изображение
Аватар
evva
Познат

ПредишнаСледваща

Назад към Архив