Пролет иде,хей,августовските бебоци`09 казват ви "здравей"

Място за стари теми!

Модератори: veni, Млада Мама, jovelina, vilijov

Re: Пролет иде,хей,августовските бебоци`09 казват ви "здраве

Мнениеот mimoza на 12 Мар 2010, 12:22

Здравейте и от мен. Две седмици близо бях без компютър, затова не съм се включвала, то накрая ще дойде ред за нов, докато го ремонтираме. Чакам Рая всеки момент да стане, но дотогава ще напиша някой ред.
Първо искам да ви се оплача, че на вчерашната консултация, не беше качила нищо - 20 гр. и 1 см. Винаги е наддавала добре, но този път..много притеснително. Мисля, че ви се оплаках, че ми прави бойкот на обедното хранене, изобщо не иска да яде зеленчуковите пюрета, месните- с триста зора и то по-малко от препоръчителните дози. Само кашите обича. И ето, резултата е на лице. Нощем взе да става по 3-4 пъти. Или кърмата не й достига или нещо я мъчи. Като стане не дава вид на гладна, но на мен не ми се занимава да я кюлея с часове и й давам да цокне 2-3 минутки и да се унесе. Не знам какво да я правя ... мисля да й давам само месни пюрета около седмица, да забрави вкуса на зеленчуковите, но не знам дали е добра идея. Май ще се консултирам с лекарката. Чудя се дали да не й давам и малко АМ, но досега не съм й давала..или да пия хапчета за увеличаване на кърмата, не знам, много ми е кофти...Сега пускам поста и сядам да ви чета, може и да се успи малката буболечка.
mimoza
Новобранец

Re: Re: Пролет иде,хей,августовските бебоци`09 казват ви "здраве

Аз и Бебе

Мнениеот daniani01 на 12 Мар 2010, 13:25

Здравейте и от мен
Аз пак на бързо минавам, ама нали да се изкажа Изображение. Ходих на зъболекар, минах да измия чиниите и чашите при нашите, че снощи е имало бая клиенти, а майка е на инжекции, защото и се е възпалило сухожилие на ръката и трябва да се пази много. Купих си папка за реферата и перфоратор, че вече ме е срам от момичето в книжарницата под нас, все и казвам: „Я дай служебния перфоратор да си направя две дупки”, а тя кой знае какво си мисли „Тая пък не може да извади 8-10 лв.”. и като ми даде папките и се присяга към чекмеджето да извади СП и аз с цялото си величие и викам: „Дай ми и един перфоратор” и тя се оцъкли Изображение, и сигурно си помисли: „Е, тая не е добре, четири години идва да и дупча реферати, сега завършва и си купи” Изображение, ама то, ако съм много нормална ще се сливам с тълпата, така, че…
Илени е много смешна вече, имитира ме когато се карам на Дани, и когато се смеем за нещо и тя се прави, че и е смешно и се смее с глас Изображение – малък шемет.

Гери, то пръстчето на Габи забрало ли е, че аз така разбрах? На мен ми се е случвало няколко пъти като бях малка и майка ми слагаше живовляк, той изтегля гнойта, същия ефект има и парченце от домат, което се слага на пръста и се прави превръзка, още и „сладка питка”, ама ще питам майка как се правеше, за две нощи и ми минаваше.

Зори, мила, какво да ти кажа…свещичка ли да запалиш за здраве, със светена вода ли да напръскаш-не знам, ама направо ти се събра много. Майка прави една вода, когато ни се съберат много проблеми, и напръсква из къщата и около къщата, да не влизат лоши енергии и лошите мисли на хората/може да звучи откачено, но май върши работа/ ще я попитам как се прави и ще ти напиша, слагаха се гвоздеи във вода, които престояват там определено време, но не помня нито съотношението, нито колко време престояват.

Бени, ти и билети купи, ама много бързо мина времето на престоя ти тук, аз все се надявах да се видим някак си, но уви…А за вируса - аз знам, че не се лекува, но съм оптимист и се надявам да си остана във втора група, при която рискът от злокачествен рак е по-малък.

„Лечение на човешки папилома вирус

Не съществува лечение за инфекциите, предизвикани от асимптоматичния човешки папилома вирус. Вместо това специалистите предписват терапия за страничните здравословни проблеми, които са резултат от човешкия папилома вирус.”

Ради, на компютърния курс съм сигурна, че ще ти е интересно, защото там се учи на практика, а не суха теория, добре си го измислила да е налято, че малко да разпуснеш преди големия момент, оф, нямам търпение да се появи бебчо.

Еве, аз те питах за главоболието, че не знам как издържаш, наистина е хубаво да отидеш в София на изследвания и дано скоро намериш гледач, че не е шега това ти състояние. Честита ви проходилка и аз бих се спряла на такава, но нашата ни я подариха колегите ми от ВТУ и не се наложи да избирам.
Ани, с тая баба си направо все едно с две бебета-ужас, ама какво да правиш…Много сладък тоя Борко, ама определено е със собствено мнение Изображение, ще спи и яде, когато си реши…малък, сладък дивчо.

„ от eilin на 11 Март 2010, 19:27
Гери, поздравявам те за хубавия пост за приятелството и за това какво се очаква от истинските приятели! Ти си много добра, откровена и непосредствена, изобщо много ценен човек си!”

Ейлин и аз съм на същото мнение, и за отношенията м/у хората също съм съгласна и в малките градове е така за съжаление.

Оф, Елийн, Маги, Гери, направо ме разбихте, положението наистина е ужасно, но като, че ли, сме свикнали да омаловажаваме нещата и да търпим, наистина искам и аз да кажа много неща, но може би по-късно, че имам да довършвам реферата си.

Здравей Таня, добре дошла при нас.

Мимоза, бих те посъветвала да се изцедиш, за да знаеш дали и стига млякото, а за пюренцата – ние сме така с плодовите, тях ги яде със зор.
Отивам да допиша, че съвсем ще ме хване мързелът.
Стискайте палци утре от 11 часа.
Целувки от мен.
daniani01
Познат

Мнениеот radi 2 на 12 Мар 2010, 13:40

Здравейте дружки : Smile : Днес се 4уствам по-наспана от в4ера мал4о реши да ми даде малко по4ивка снощи : Smile :
Тан4е номер 2 добре дошла при нас ще видиш,4е няма нищо страшно само дето си се притеснявала толкова време да пишеш : Smile :
Еве ходила ли си на лекър за о4ите да ти ги видят защото си спомням ,4е като малка мен много ме болеше глава и се оказа,4е трябва да нося о4ила .
4естита ви проходилка сега ще я опознае и после ще стане като фартуна с нея : Lol :
Мимоза да си призная и аз незнам какво да те посъветвам пробвай ако искаш да даваш пюрето с малко кисело мляко аз понякога когато Вили се дърпа я лъжа така и си го изява (макар ве4е да не ми се налага да я лъжа праш4о яде вси4ко отказа ми само домашно пюре от риба и зален4уци)
По този въпрос дето сте го разтегнали и на мен не ми се пише ,4е много се ядосвам : Andry :
Ани да ти кажа скоро и на мен ми се слу4и нещо подобно едеше от лъжи4ката и спеше и мрънкаше леко едвам успях да я нахраня и да я сложа да спи като пън отцепи напиках се от смях този ден : Chessygrin :
Даниани предвариме : Smile : стискам палци с ръце и крака ,но едвали ще ти е нужно : Thumbup : : Thumbup : : Thumbup :
Изображение
Изображение
Аватар
radi 2
Познат

Мнениеот anni125 на 12 Мар 2010, 14:39

Здравейте всички.
Добре дошла на новата мама при нас. Надявам се, че ще ти е приятна нашата компания и ще си изкарваш добре с нас.
Момичета искам да ви кажа колко много ви обичам, снощи изпаднах в един такъв изблик на чувства. Вечерта бях много уморена да пиша, защото Борко отново заспа към 2 и направо си легнах, но мислено ви пишех пост. Чак не помня какво, но на ум си повтарях какво ще ви напиша и така съм заспала. Толкова съм свикнала с вас, някак си ви чувствам много близки. Вече си пишем повече от година и дори не се познаваме лично, а си споделяме толкова неща. Благодаря ви, че ви има!
Относно темата за нашата мила страна има много неща да се кажат. Едно време си мислех, че не мога да живея в чужбина, била съм и ми е било много свидно и мъчно. Но да ви кажа честно ако не са близките ни, може би и ние щяхме да се изнесем някъде. Трепеш се, даваш всичко от себе си и накрая какво...Доста е труден живота тук, сигурно и по-труден ще става. С много от нещата, които каза Гери съм съгласна.Освен управниците и ние сме си виновни донякъде. Но то самото положение в държавата ни е направило такива завистници. Всеки се е затворил в себе си и другия не го вълнува. Аз искам детото ми да е българче, да си познава историята, традициите. Но незнам дали си струва цената. Засега така, ще видим занапред. Спирам по темата, че само нервя. Макар че там ни е грешката, само нервничим от страни и нищо не предприемаме.
Ние днес изляхоме по-рано, като станахме към 10, хапнахме, поиграхме и хайде навън. Ходихме да платим кабелната. Борко заспа навън и още спи. Ако знаех, че ще спи толкова щяхме още да се разхождаме. Прибрах се да му правя пюрето, а той човека голям сън. Аз използвам да напиша няколко реда и ще ставам, че чакам свекърва ми и бабата всеки момент. Нали ще има парти днес.Чао и ви казвам и до скоро писане.
anni125
Новобранец

Мнениеот anni125 на 12 Мар 2010, 14:41

Аз докато напиша след мен още колко поста има...Сега отивам да ви чета.
anni125
Новобранец

Мнениеот tanica на 12 Мар 2010, 15:12

:thanks: Благодаря ви за посрещането.
Еве, ние си бяхме на България за Коледа.Постояхме един месец.Оправихме документите на Дени,направихме му кръщене.Всеки път се разочаровам все повече и повече,тази държава вместо да се оправя тя ходи на по-зле.Не че и тук е розово положението особенно с тази криза.Видях се с Рени.Останах мн.учудена,когато Гери ми каза,че ще си имаш бебче.Аз си те помня още ученичка : Chessygrin : Поздрави сестра си от мен.Ами Еве какво да правим гледаме се с малчовците и така.Малко ми е трудно,но се справям горе-долу.При нас времето е хубаво и излизаме почти всеки ден.Качвам ги в колата и ходим на една площадка баткото да кара колело.Днес даже си намери приятелчета та си
поигра добре,и сега спи изморен. : Chessygrin : Тъкмо да си почина и аз.
:yahoooooo:За сега ви оставям.До после : Love :
ИзображениеИзображение
Изображение
Аватар
tanica
Познат

Мнениеот eilin на 12 Мар 2010, 17:36

Здравейте, милички!
Днес излизахме, но е неразчистено между блоковете и по тротоарите, количката ми е като танк и пак видях зор, изпотих се от бутане и вдигане, накрая слязох с количката на платното, но и там - на купища нахвърлян сняг, почернял от дима на колите.Не се получи разходката,вече ми писна от това лошо време и тия калища и води, дето текат.
Новото Танче, добре дошла при нас! Щом си приятелка на Гери, то е ясно че си от "нашата кръвна група". Не ти е лесно с две момченца с такава малка разлика!
Мимозка, наистина е добре да изцедиш и да видиш колко кърма имаш, питай и лекарката, но не виждам защо се страхуваш от адаптирано мляко, щом така или иначе вече я захранваш. То не е хубаво да се дава, докато е само на кърма, за да не се отбие, но като яде и друга храна, вече не е толкова страшно.Напротив, в повечето млека има много ценни съставки, които са нужни на бебетата и ги няма в твърдата храна - пюрета , каши и пр., затова мляко си се дава до годинка поне и ако не е кърма, трябва да минеш на адаптирано мляко или на краве, но там рискът от алергии е по-голям.Калина много трудно прояде зеленчукови пюрета и два пъти я връщах за по 2-3 дни само на мляко. Но ми е странно как правят вашите деца разлика зеленчукови - месни, Кали не ги различава, а то месото вътре е 8 % - супер малко, как го усещат изобщо?
Марги, аз исках да отида за тази 1 година в Карлово, но мъжът ми там живее с майка си етаж от къща и стаите са преходни, доста неудобно щеше да е за нея да съм там и да минавам нощем през нея за да стигна до вода или до печка.А и работата на мъжа ми е в планината и като се качи го няма 2-3-4 дни, после няколко дни е свободен.Аз да стоя там с майка му пак без него малко няма смисъл,като си слезе той идва в София при нас.Абе, не е нормално положението, ама всеки си носи кръста!
Анди, стискаме палци!Да пишеш веднага!
Изображение
eilin
Новобранец

Мнениеот evva на 12 Мар 2010, 18:05

Мамчета ние вече сме си у дома!Ивана какъв номер ми спретна навън просто нямам думи.Как си стоеше мирна в количката и от един път като реши,че ще реве е няма оправане с нея.От рев и напъване чак гласна си падна.С триста зора заспа и аз като кон тичам по улиците да се прибера.Тъмън на нашата улица и се събуди и пак рев!Направо вече не ми се излиза никъде да знаете!И се отказвам честно да си кажа,ще стоим само пред кооперацията и това е положението.На мен ми писна всеки път да излизам на страх и да препускам през улиците като кобила,то количката няма да остане здрава нито моите крака!Наоплаках се и ми олекна малко да ви призная.
Танче,супер че момченцето ти си е намерило приятелчета и е поиграл.Тя сестра ми ми каза,че сте се виждали!Радвам се,чепоне вие сте се видяли.А аз иначе съм женена от 3 години незнам дали знаеш.И доста време мина,така че е нормално да ме мислиш още за ученичка!Де да бях нямаше да ми е лошо. : Lol : Ама годините си минават.
Бени,браво за билетите.Ти може и да си казала по-рано,но нали все чета през два реда и все изпускам по нещо.
Анди,ще стискам палци за изпита!Успех и ще го вземеш бъди сигурна!
Мимоза,не се тревожи за Рая!Какви зеленчуци й даваш?На коя фирма са пюретата или ти ги приготвяш?Дай малко повече инфо.На мен Ивана категорично отказа да яде всички различни марки от Хип и Гербер.Опитах и Ганчев,Бейбивита,Овко,Малечко и какво ли още не!Но не ги хареса.Също домашните не иска,пюрета със спанак не яде и тези месните с пилешко месо.Кашите,които се разтварят не иска и да ги помирише,само готовите в бурканче на Хип и някой път на Ганчев,ако е много гладна и то само бисквити и бананан.
Съвсем забравих да ви благодаря,че сте се загрижени за мен!Права е Гери,че тук създадохме истинско приятелство и останахме само най-близките!За главоболието си пия иначе Нимезил,Аулин и когато е неотложно и болката е ужасно силна пия Ацефеин!
Хайде да пускам този пост,че стана никое време,а трябва да готвя. : Chef : Тази вечер реших да направя една кавърма,че вече не знам какво да готвя!И се сетих,че отдавна не съм правила!
Изображение
[/url]Изображение
Изображение
Аватар
evva
Познат

Мнениеот gerita74 на 12 Мар 2010, 21:55

Здравейте,мацки и от мен!
Снощи попрекалих с приказките както мн пъти,ама ме беше хванала музата : Chessygrin : Като съм сама вечер и като яхна метлата та спирка нямам : Chessygrin : Бени,вие май наистина живеете в Джурасик парк като те чета какви хора живеят там : Eeek :
Габи го водихме пак на преглед,оправя се пръстчето,но бавничко.От антибиотика пък има разтройство и дупето му се възпали.Изписаха ни кремче и сега се мажем...Мн ми е жален още една беда му се струпа на главичката сладка.
Анди,пръстчето му се възпали и забираше.Боцкаха го да му изтича забралото то се възпаляваше все повече.Добре,че някак спряхме този прозец с антибиотиците и превръзките,та сега лекуваме раната,която е доста гадничка,уфффф!И аз знам разни бабини рецепти,но с детето експерименти не смея да си правя.Предпочитам на лекар и да се борим с проблема,но да е под мед.наблюдение.Удължиха ни антибиотика още 3 дни и дано да му е поминало другата седмица.
Иначе е мн смешен,яко бръмчи вече в проходилката чак ме плаши...Скача,мята се направо тича с нея.За 1 седмица се светна какво да прави,голям тарикат!Мн е жилав и не смея за сек да го оставям някъде сам.Но е много изнервен днес,милия!Личи си, че му писна на детето да го превръзваме,сега дупето го щипе,абе не му е лесно,а на мен 2 пъти повече.Следя часове за хранене,за антибиотик,превръзка,пък се нааква често,абе полудях.Все ме е страх,че нещо съм изпуснала ,ще взема да си записвам вече.
Анди,честито ти перфоратор : Chessygrin : !!!!!!!! : Lol : : Lol : : Lol : И мн ми хареса това,че ако си нормална ще се сливаш с тълпата : Chessygrin : Успех на изпита,но аз съм сигурна,че ще имаш : Wink : Такава умница няма как да не се справи и при най-шантавата церберка.Та нали и церберите не се сливат с тълпата та може да си те хареса баш теб : Chessygrin : : Chessygrin :
Евве,тази сладка Ивана пак боикоти ти е правила,милата!Сигурно пак зъбче ще и ниче,не и се сърди много!Но и на теб не ти е лесно де и с тая болка в главата : Blink : Как издържаш,ти си знаеш,а и без помощ голяма....
А Танчето нащо и то е голям герой!!!Самичка се оправя с двете дечица в Гърция!!!!!!Толкова е оправна и позитивна,че на моменти и се чудя откъде вади тази енергия и как не се срива и оплаква.С Ради ще обменят опит за гледане на деца с малка разлика : Smile :
Мимоза,не се шашкай,то вече ще качват по малко дечицата,но както е казала Ейлин няма страшно да даваш и АМ.Наще деца с това растат все пак : Wink : А за пюретата е хубаво да добавяш от млякото,но ти пък кърмиш,не знам какво да те посъветвам в този случай.Или си купи една кутия АМ ,хем ще си правиш и каши с него..Виж кои пюрета харесва най-много и давай от тяхКакто Еввето е казала Хип и Гербер ги приемат най добре.Габи също си подбира пюретата,сега сме само на ХИП,защото не намирам бейбивита и то трябва да има морковки в тях/оранжевите : Smile : /Ще вземе да стане индианец накрая : Chessygrin : Днес му взех и по-жълтичко ,но да видим дали ще го хареса.
Ани,съвсем се изперкахме с тоя форум,щом и на сън постове пишем : Chessygrin : : Chessygrin : : Chessygrin : Шегувам се,това е хубаво : Wink : : Wink : !Съжалявам,че не можахме да се видим във Варна,толкова исках!!Аааа,сетих се да потърсиш някое бебешко чайче на Хип ,което е с билки и е успокоително та да даваш вечер на Борето да си заспива.Ти пробва ли?
Хайде сега ви оставям,че дълга ме зове! : Wink :
Изображение
Изображение

Изображение
Аватар
gerita74
Зайнтересован

Мнениеот gerita74 на 12 Мар 2010, 23:11

Ей,Дани,как сте?Няма те тези дни?Как е пръстчето на Маги?
Танчее,обеща да пишеш : Wink :
Гледах и Веси преди на линия,но не е писала още : Wink :
Галето как е,има ли някой информация за нея как се възтановява?
Деската и нея я няма още.....
Изображение
Изображение

Изображение
Аватар
gerita74
Зайнтересован

ПредишнаСледваща

Назад към Архив