Определяне пола на бебето

Всичко за бременността

Модератори: veni, Млада Мама, jovelina, vilijov

Определяне пола на бебето

Мнениеот vilijov на 07 Яну 2009, 16:44

Медицината вече е в състояние да определя пола, но възникват все повече етични въпроси.

В Института по генетика и изкуствено оплождане във Вирджиния завършват клиничните изпитания на метода за контрол над пола на бъдещото дете MicroSort. Чрез реклама по радиото, вестниците и списанията под мотото ”Искате ли да изберете пола на вашето бъдещо дете?” клиниката е набрала стотици доброволци и вече са родени повече от 400 бебета.

Много съпружески двойки прибягват към по-стария технологичен метод за сортиране на спермата подобно на метода на Ериксон, който е предлаган в повече от 20 клиники в САЩ. Днес най-провокационен е методът PGD - много клиники предлагат тази процедура като допълнителна възможност за двойките, които са преминали през някакво лечение, а само малка част от тях предлагат този метод на здравите двойки.

Възможността да се избере пола на бъдещото дете се струва на много двойки привлекателна и много благодарни семейства буквално прославят прогреса, но възникват и редица етични въпроси за това, дали науката не прекрачва през граница, която не трябва да се преминава. Дори сред специалистите няма единно мнение за това, допустимо ли е да се контролира полът на бъдещото дете.

Ако съпрузите могат да си поръчват момче или момиче, каква ще бъде следващата стъпка на съвременната репродуктивна медицина, питат по-консервативно настроените Цветът на очите? Ръстът? Интелектът? Изборът на пол няма ли да се превърне в нова форма на дискриминация по признак на пола?

За разлика от САЩ, в повечето европейски страни изборът на пола вече е забранен.

Zdrave.bg
Изображение
Аватар
vilijov
Модератор

Re: Определяне пола на бебето

Аз и Бебе

Мнениеот jovelina на 18 Фев 2009, 16:14

Аз лично не бих искала да определя пола на детето си,защото според мен това си е божа работа.
Изображение
Аватар
jovelina
Модератор

Мнениеот elbi на 24 Фев 2009, 09:57

Попаднах на една таблица за определяне на пола, която дава много точни резултати: http://doctorgeo.6te.net/dpol.htm
Аватар
elbi
Новобранец

Мнениеот mihova на 08 Апр 2009, 12:52

Ако е напълно безопасно,мисля че бих го направила
Посетете ни: http://www.azibebe.com/denibebeiaz/ Изображение
Аватар
mihova
Новобранец

Мнениеот Млада Мама на 24 Апр 2009, 07:17

Мисля,че не бих го направила.
Изображение
няма ме до неделя 10 .10
Аватар
Млада Мама
Admin

Мнениеот abithecat на 06 Май 2009, 15:58

Определено не бих го направила!
Аватар
abithecat
Новобранец

Мнениеот Lora_Petrova на 29 Авг 2009, 07:38

Не бих го направила. :)
Изображение
Изображение
Аватар
Lora_Petrova
Зайнтересован

Мнениеот mama_na_trima на 05 Авг 2010, 19:46

При мен, след като ,,официално,, бях забременяла с калпазаните и беше факт, се знаеше отначало, че ще имам две момичета и едно момче. : Thumbup :
Изображение
Аватар
mama_na_trima
Познат

Назад към Бременност