Детската градина.

Място за детето

Модератори: veni, Млада Мама, jovelina

Re: Детската градина.

Мнениеот petq_d на 14 Сеп 2009, 09:34

Здравейте!

Да направя един отчет - днес Мартина е за първи ден в градината.
Като я заведох сутринта още докато влязохме и започна един истеричен рев и така се беше вкопчила в мен.Госпожата реши да я дърпа за да влезе и това усложни обстановката още повече.Стояла съм сигурно половин час докато се успокои,а госпожата си гледаше децата и не направи никакво услия да я приобщи към децата,но това да ми е проблема.Докато стояхме и я чаках да се успокои идваха други децата,като на едното майката най-спокойно си даде една опаковка Нурофен и каза ако вдигнело температура да му се даде от Нурофена.Ами загубих ума и дума.
Отделно не получих никаква информация за телефони за връзка,какво трябва да се носи и т.н.Незнам,моите критерии ли са високи,в мен ли е проблема.Та тая дори бележката,с която трябва да постъпи в градината не ми поиска.Ако бях някоя,на която няма кой да гледа детето спокойно мога за един ден да го оставя без някой да ме разбере,че детето не е от групата.
Офффф,оплаках ви се.
Изображение
Аватар
petq_d
Зайнтересован

Re: Re: Детската градина.

Аз и Бебе

Мнениеот Salome на 14 Сеп 2009, 11:04

Петя, не се притеснявай и не се ядосвай. Аз хубаво ти говоря така, ама в сряда сутринта ще видим и аз какво ще направя... Надявам се да излязат коректни хора, както ми се стори по телефона и да минем без плач...
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
Salome
Зайнтересован

Мнениеот petq_d на 14 Сеп 2009, 11:26

Ще видя като отида да я взема да говоря с другата госпожа.Много се надявам поне тя да е в час с нещата,защото ......
Все още не са ми звъняли :icon_rolleyes: ,защото се разбрахме ако има проблем да я прибера.
Изображение
Аватар
petq_d
Зайнтересован

Мнениеот Salome на 14 Сеп 2009, 20:26

Петя, какво стана? Всичко наред ли е? Говори ли с госпожите...?
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
Salome
Зайнтересован

Мнениеот petq_d на 15 Сеп 2009, 08:45

Здравейте!Снощи не ми остана време да пиша тук.
Като отидох да я взема беше супер щастлива - нищо общо със сутринта.Госпожата каза,че много слушала.Обесни ми това-онова.Даде ми документите,които трябва да попълня.Една молба ми даде,която да си преснимам,защото като отсъствала трябвало да се обаждам за колко време нямало да я има и поради какви причини.Добре де,питам се аз ако е болна как мога да кажа колко време няма да я има???Отсъствия се извинявали,абе не е както в яслата.
Иначе още вечерта намерих промяна в нея - в нас не мога да я накарам да яде,а вчера сама си изяде един крем,после за вечеря си сложи масичката и столчето за да вечеряла сама/което до сега не се беше случвало/.
Харесвало и на градината,нооооооооооооооооо тази сутрин като влязохме във входа и пак имаше истеричен рев....
Чудя се до кога ще продължи с тоя плач?!?
Изображение
Аватар
petq_d
Зайнтересован

Мнениеот Salome на 15 Сеп 2009, 12:36

Петя, радвам се, че на Мартина й е харесала градината. Според мен плача е до време, предполагам, че са много малко децата, които приемат лесно раздялата с мама. Това, че слуша е много хубаво. Аз се надявам при нас всичко да мине добре. Утре сутринта ще водим Елена за първи ден...
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
Salome
Зайнтересован

Мнениеот petq_d на 15 Сеп 2009, 17:26

Аз пак на отчет :icon_mrblue:

Днес като отидох да я взема и ги гледам бяха ги събрали и гледаха някакво детско филмче.Каза,че били ходили в централната сграда на театър и гледала козлетата.На обед била яла,но следобед не е.И познайте колко гладна се прибра....
Като я питам хубаво ли е на градината,ще ходиш ли пак - отговаря ми ДА.Ама да видим утре сутрин какъв ще е отговора :icon_e_wink:

Сонче,стискам палци при вас всичко да е безпроблемно и Елена да се чуства добре на градината.После задължително на отчет тук :icon_lol:
Изображение
Аватар
petq_d
Зайнтересован

Мнениеот Salome на 15 Сеп 2009, 17:33

Разбира се, че ще се отчета! Петя, това че й харесва наистина е добре. Според мен е нормално в началото да плаче сутрин. Но все се надявам, че Елена ще се замотае на влизане и няма да се разплаче. За по-лесно утре ще я заведем двамата с баща й. После ще пиша като се приберем.
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
Salome
Зайнтересован

Мнениеот petq_d на 16 Сеп 2009, 07:37

Тази сутрин пак имаше рев и тръшкане.Всичко беше добре докато не стигнахме до вратата.Тогава се запъна като магаре на мост и не искаше да влиза.Ревеше доста,а като и говоря къде ще оставя якето и играчките,млъкваше и кимаше с разбиране.Госпожата каза,че била много контактна и свикнала с децата.На въпроса ми дали се храни сама или я хранят каза,че сама хапвала,което може само да ме радва.Ама като я питам в къщи - ти сама ли се храниш ми обеснява,че госпожата я хранела...
Като я взема от градината и започвам да я разпитвам какво правят,какво са яли,нооооооооооо Мартина ми казва от части само.Вадя и думите с ченгел от устата.
Изображение
Аватар
petq_d
Зайнтересован

Мнениеот Salome на 16 Сеп 2009, 09:09

Петя, пожелавам на Мартина бързо свикване и да не плаче сутрин. Сутринта заведох Елена в 8. Отне 30 минути докато проверят документите и я приемат. Тя разглежда кабинета на директорката, беше много впечатлена от самата нея. Не се разплака, беше супер сериозна. И като се запозна с госпожата си и тя й каза да отидат да занесат пижамката на леглото и водата на масата и Елена тръгна с нея без да се обърне назад. Ще отида да си я прибера към 5 следобед и тогава ще видим как е минал деня.
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
Salome
Зайнтересован

ПредишнаСледваща

Назад към Детето