Бихте ли записали детето си да учи в чужбина

Всичко за по-голeмите деца,тинейджъри

Модератори: veni, Млада Мама, jovelina

Бихте ли записали детето си да учи в чужбина

Мнениеот Amazonka на 03 Окт 2011, 14:16

Питам се ако имате възможност и избор бихте ли записали детето си да учи в чужбина? Смятате ли че чуждестранното обучение е по-стойностно от нашето?
пиперлива македонка
Аватар
Amazonka
Познат

Re: Бихте ли записали детето си да учи в чужбина

Аз и Бебе

Мнениеот seahorse на 03 Окт 2011, 14:35

Да, категорично ако имах възможност бих записала детето си да учи в чужбина и колкото и да ми е мъчно, че ще бъде далеч от мен, поне ще знам, че е за добро и че ще му отвори много врати... Образованието в чужбина не ти дава само едно образование, както е у нас, дава ти една мултинационална и мултикултурна среда, предоставя ти много възможности за по-нататъшно развитие, контакти, самостоятелност, езици... Въобще докато сме още малки, умуваме с баща му и събираме пари... Често се замисляме и ние да емигрираме, но това друга тема...
Аватар
seahorse
Познат

Мнениеот Slavena на 04 Окт 2011, 10:04

Да, определено бих го записала поради простата причина, че там образованието е на много по-високо равнище, там не просто придобиваш образование, но и имаш възможността да развиеш потенциала си, системата е така устроена, че или се адаптираш и ставаш човек или те отхвърля, а не като тук стават студенти, ама и те не знаят защо, да не говорим за средното образование, бъркат класните стай с физкултурния салон, липсва елемантарното уважително отношение към хората, които те обучават, казвам всичко това от лични наблюдения и впечатления, имам познати, чието дете кара средното си образование в чужбина, замина преди година, детето е силно впечатлено от начина по който го обучават, от начина по който те стимулират да възприемеш редица положителни градивни ценности, не си губи времето, а се образова и възпитава по начин, който може само да му помогне да открие и доразвие способностите си.
Slavena
Новобранец

Мнениеот Amazonka на 05 Окт 2011, 14:50

И ние се замисляме по този въпрос, детето е малко още, но като гледам каква е средата и колко агресивни, груби и невъзпитани са станали днешните тийнове и дори по-малките ученици, се питам дали не би било по-добре от сега да спестяваме за качествено образование в чужбина и не визирам само висше, а и средно. С майките от градинката пред блока си говорим за тези неща и наистина сериозно се замисляме с таткото ако успеем да спестим повечко, даже бихме записали дребосъка в гимнаизално у-ще от типа на пансионите... Чувала съм, че там имат много последователна учебна програма, която постепенно ги подготвя за висшето образование и не се разпиляват във всички посоки, а от малки ги насочват към предметите, в които ги бива и са най-добри... Даже сме открили спестовен влог на името на дечко, та да имаме възможност да го запишем в добро и реномирано у-ще ... Съгласна съм с някои от мамите, които са коментирали темата, че в нашите у-ща системата е страшно хаотична и повечето неща, които ги учат, няма да им трябват никога в живота, а на запад ги учат на практически неща, които наистина ще им бъдат от полза... Като цяло нашето образование има един основен пропуск - първо учат всякакви предмети, които са абсолютни неприложими и непрактични и няма да им трябват и второ учителите у нас не са мотивирани да научат децата, те просто си издекламирват поредния урок и така ден за ден ...
пиперлива македонка
Аватар
Amazonka
Познат

Мнениеот Slavena на 10 Окт 2011, 10:33

едно от най-градивните неща, които родителите могат да направят за децата си е да помислят за образованието йм .Не малко пъти и с наши познати основна тема на разговор е било качеството на тукашното образование в сравнение с това в чужбина, ако детето ни има потенциал, който искаме да развием, идеята да инвестираме в него, образовайки се в чужбина е по-добра, там не просто се обучаваш, придобивайки съвременен поглед върху нещата, но и се научаваш, придобиваш опит и по-успешно се реализираш на трудовия пазар, там се учи не се губи полезно време.
Slavena
Новобранец

Мнениеот Luna на 12 Окт 2011, 13:34

да, аз лично бих записала детето си да учи в чужбина, дори много пъти съм се замисляла, че дори и един езиков курс да изкара там няма да бъде излишно ,защото истината е че за усвояването на един чужд език много добре ще се отрази престоя в дадената страна, имам познати, които чрез агенция изпратиха така дечицата си в Англия именно, за да си затвърдят английския, сега учат тук в престижни гимназии с намерението ,това да не са последните йм визити в тази страна и след време да продължат висшето си образование там. : Smile :
Аватар
Luna
Новобранец

Мнениеот Slavena на 14 Окт 2011, 15:40

образованието в чужбина дава много по-големи възможности за реализация и поле за изява, разбира се когато на детето са му присъщи доза упоритост, отговорност, желание за развитие, там мирогледа, нагласите, навиците на обучаващите се са различни- на сестра ми дъщеричката желае да продължи образованието си в чужбина затова обаче трябва да си подготвен, сега ходи на курсове по англиийски, но Луна е права като казва че за по-доброто усвояване на езика е нужeн престой в самата страна, та в този ред на мисли дали може да разменим малко информация и по този въпрос, как става заминаването, престоя и т н?
Slavena
Новобранец

Мнениеот Amazonka на 17 Окт 2011, 15:55

Luna написа:да, аз лично бих записала детето си да учи в чужбина, дори много пъти съм се замисляла, че дори и един езиков курс да изкара там няма да бъде излишно ,защото истината е че за усвояването на един чужд език много добре ще се отрази престоя в дадената страна, имам познати, които чрез агенция изпратиха така дечицата си в Англия именно, за да си затвърдят английския, сега учат тук в престижни гимназии с намерението ,това да не са последните йм визити в тази страна и след време да продължат висшето си образование там. : Smile :

Луна, спомняш ли си как се казва агенцията, чрез която познатите ти са пратили детето си да учи език в Англия?
пиперлива македонка
Аватар
Amazonka
Познат

Мнениеот Luna на 18 Окт 2011, 11:22

Amazonka написа:
Luna написа:да, аз лично бих записала детето си да учи в чужбина, дори много пъти съм се замисляла, че дори и един езиков курс да изкара там няма да бъде излишно ,защото истината е че за усвояването на един чужд език много добре ще се отрази престоя в дадената страна, имам познати, които чрез агенция изпратиха така дечицата си в Англия именно, за да си затвърдят английския, сега учат тук в престижни гимназии с намерението ,това да не са последните йм визити в тази страна и след време да продължат висшето си образование там. : Smile :

Луна, спомняш ли си как се казва агенцията, чрез която познатите ти са пратили детето си да учи език в Англия?

Привет, ще ги попитам моите познати за агенцията, за да съм точна в информацията, да не би и вие да планувате някакава форма на обучение в чужбина? : Smile :
Аватар
Luna
Новобранец

Мнениеот Luna на 24 Окт 2011, 11:13

така конкретно по въпроса агенцията се казва Скай Лайнс, това е агенцията с която нашите познати работиха и която уреди заминаването на детенцето йм. Впечатленията йм са много добри, тъй като фирмата без комисионни и такси максимално е съдействала при уреждане заминаването и престоя на детето, прилага инидивидуален подход към всеки желаещ да се образова в чужбина, с цел да разбере дали все пак детето се е ориентирало добре в избора си,доколкото разбрах могат да предложат и други оферти за образование в чужбина.
Аватар
Luna
Новобранец

Следваща

Назад към По-голeмите деца