За и против секциото без причина

Всичко за раждането

Модератори: veni, Млада Мама, jovelina, vilijov

За и против секциото без причина

За секциото
14
22%
Против секциото
50
78%

Общо гласове : 64

Re: За и против секциото без причина

Мнениеот shopova на 21 Юни 2010, 07:39

аз не мисля,че когато няма проблем при раждането е нужно да се подлагаме на цезарово сечение.няма нищо по-хубаво от естествено раждане както за маиката така и за детето.ако майката го прави за да не я боли,то след цезаровото боли повече,а и възстановяването отнема много време.
shopova
Новобранец

Re: Re: За и против секциото без причина

Аз и Бебе

Мнениеот sv69 на 29 Юни 2010, 13:53

Незнам колко е болезнено раждането за някои жени за да изберат секцио да родиат без друга причина но запитва ли ли са се после за каква болка се говори.Циал живот при наи малкото развалиане на времето при вдигането на нешто по тежко то те дарпа,боли и притеснява .Незнам каде му е точно по хубавото но пък това си е тяхна работа.Аз съм против секциото ако не се налага наистина.Болката се намаляв и с епидурална упоика щом ги е толкова страх от болката!Аз родих дъщеричката си нормално раждането продължи само два часа до пълно разкритие и самото раждане.Един час по-касно аз вече пиех кафе с мъжа ми в кафето да болк има но тиа се изличава в момента в който видиш малката душичка която е излезнала от теб. : Smile :
Последна промяна sv69 на 26 Юли 2010, 13:34, променена общо 1 път
sv69
Новобранец

Мнениеот dalila на 04 Юли 2010, 14:03

petq_d написа:Аз съм против - не бих се подложила ей така без причина на операция

И аз!
Изображение
dalila
Новобранец

Мнениеот gerita74 на 16 Авг 2010, 02:25

Ей,тук се е бил разразил истински спор и аз не съм разбрала,а толкова ги обичам : Chessygrin : : Lol : : Wink :
SV69,подкрепям те с две ръце. : Thumbup : И аз именно това казвам,че може да се роди без болка и с епидурлна нормално./стига след това да не те боли глава като мене/
Ейлин и Маги са също прави,но къде забравяте мига ,в който виждаш как излиза детето ти от теб,как ти го дават облепено в плацента-лепкаво и плачещо с пълно гърло.Поствят го на гърдите ти и те гледа с влажните си прекрасни очи,а мъжа ти до теб плаче........Сливате се в едно тримата!!!!!Няма такъв миг,няма такова щастие!Жалко за жените не изпитали този миг подложили се на упойка заради лиготии или някаква мода.
Маги,ти също каза,че в Германия няма опция секцио без да се налага,защо и тук в Испания няма,а ?Сигурно във всички цивилизовани страни е така,не че искат да раждат като бабите,а просто е ЗАБРАНЕНО!Да не би хората да са аборигени или по-изостанали от българските лекари?Мн сте далече от истината всичко ,които смятате,че може да вървите срещу природата.Да избирате кога и как да раждате.Господ си знае работата и ако е писнао да стане нещо лошо,независимо какво сте избрали пак може да стане,пупупуп ,както и обратното!!!!Затова пожелавам на всяка бременна жена Бог да я пази и да не слуша т.н.приятелки,които шумно и рекламират секцио за стотици левове,в елитна клиника,някои в 7 месец : Eeek : заради мода или да се хвалят къде и за колко пари са родили.
Аз съшо родих нормално и кошмарно първия път,но никога не съм се замислила за нещо различно!!!!
Изображение
Изображение

Изображение
Аватар
gerita74
Зайнтересован

Мнениеот mini4iki на 08 Сеп 2010, 14:03

Ами аз още веднъж да кажа, аз родих нормално, ако трябва да раждам пак, пак бих родила така, това е мое решение. Мисля, че по-хубаво от нормалното раждане няма, тук спор няма, но защо пък всички говорят за "секцио без причина" , не е ли причина страха на майката от раждането на детето? Всъщност секциото е доста по-болезнено от нормалното раждане и мисля, че майките избиращи този вид раждане са запознати, че се подлагат на операция и тя като всяка операция е опасна... Според мен дори и причината да не е в здравословното състояние на майката или детето, секцио без причина няма, все нещо ги е подтикнало тези майки да родят така,нали? Не можем да ги съдим.

За тези дето вадят бебетата си в 7 месец, щото са манекенки, мисля че не става въпрос ... едва ли има нормален човек, който да е "за" .........
Аватар
mini4iki
Познат

Мнениеот gerita74 на 08 Сеп 2010, 18:44

Процентите на първа страница говорят : Wink :
Изображение
Изображение

Изображение
Аватар
gerita74
Зайнтересован

Мнениеот Nefertity на 27 Сеп 2010, 09:37

Против! За мен това не е нормално една жена да роди секцио,след като може да си роди нормално.Няма смисъл от това.За мен лично да родиш секцио,все едно това дете не е излязло от теб,ако не изпиташ болката и чувството,че то излиза действително от теб.На мен ми предстои да раждам и съм привърженик на нормалното раждане,е разбира се ако се налага да родиш секцио да,но иначе не. : Wink :

Пишете на Кирилица!
Мнението е редактирано от Млада Мама!
Изображение
Аватар
Nefertity
Новобранец

Мнениеот v_antonova1986 на 23 Ное 2010, 15:53

Твърдо съм против, даже мога да кажа, че болката след раждането докато заздравее операцията боли доста повече от леко разкъсване при нормално раждане.
v_antonova1986
Новобранец

Мнениеот bobi__bobi на 30 Ное 2010, 13:41

Аз съм против секциото, ако се налага да, но не като някои сами да го желаят.
Аватар
bobi__bobi
Новобранец

Мнениеот Bubata на 04 Фев 2011, 15:42

Аз пък съм твърдо ЗА секцоито.Не разбирам защо толкова много жени се подлагат на подобни мъки само и само да е..."нормално".Мен ме оперираха,излязох си от упойката,на другият ден си станах,на третият ден вече се грижех за дъщеря ми...и за тези 3 дни видях 3 жени,които бяха "НОРМАЛНИ",които само обикаляха коридорите и виеха от болка чакайки да родят.Не ми обяснявайте вие на мен за естественото раждане-ами ако вместо 2,раждаш 12 часа.И незнам кой го е измислил това ,че естественото раждане било най-добро и за бебето и за майката.АБСОЛЮТНА ЗАБЛУДА!!!Който иска да ме успори,нека прочете малко литература по въпроса...:))
ХАЙДЕ СЪС ЗДРАВЕ,МОМИЧЕТА!...:))
Bubata
Новобранец

ПредишнаСледваща

Назад към Раждане