За и против секциото без причина

Всичко за раждането

Модератори: veni, Млада Мама, jovelina, vilijov

За и против секциото без причина

За секциото
14
22%
Против секциото
50
78%

Общо гласове : 64

Re: За и против секциото без причина

Мнениеот dani_86 на 22 Фев 2010, 12:06

Ейлин, благодаря ти за пожеланията. За мой голям късмет още в началото ми се лепна настинка и после остър бронхит. Нямам търпение да отида на преглед и да се уверя, че бебчо е добре.
Относно секциото съм напълно съгласна с теб
"И обществото трябва да й позволи СВОБОДНО да вземе това важно решение, без да й лепва клеймо, че е "глезла", ако реши да роди секцио, нито да й се налага да роди с операция, само защото на лекаря не му се иска "внезапно" да го повикат, а предпочита да планира практиката си.
И едното, и другото е насилие, против което трябва да сме!".
Моето лично желание е нормално раждане.
dani_86
Новобранец

Re: Re: За и против секциото без причина

Аз и Бебе

Мнениеот eilin на 22 Фев 2010, 16:53

Дани, не се страхувай, всичко ще е наред. Стискам палци!
Изображение
eilin
Новобранец

Мнениеот sosmy на 04 Мар 2010, 14:06

Категорично и абсолютно против. За съжаление на мен ми се наложи да родя секцио и ако не бях притисната от лекарите и ако детето ми беше второ(бях преживяла поне веднъж тръпката от нормалното раждане) на 100 процента щях да се откажа и да рискувам с нормално раждане. За уточнение родих сина си с 10 дни по-рано, 3 кгу беше седалищно.
sosmy
Новобранец

Мнениеот bobeto на 08 Мар 2010, 19:49

аз може би съм от хората които мислят, че е казано от каде и как трябва да излезе бебето.Аз родих нормално много болеше,но след 2 часа тичах по коридорите,а тези със секциото не можеха да стават все още.Ако е рекал Бог второто пак ще го раждам нормално : Wink :
Изображение Изображение Изображение
Аватар
bobeto
Новобранец

Мнениеот nedelina85 на 11 Мар 2010, 15:53

аз раждах секцио,защото така се наложи и се радвам,защото съм спокоина за бебето,но много е важно на какъв екип ще попаднеш е аз слава богу избрах най-добрия
nedelina85
Новобранец

Мнениеот tanica на 11 Мар 2010, 20:20

Аз съм твърдо против секциото,но ако се налага : Sad : .Родих и двете си деца нормално.Вярно болеше ме доста,особенно вторият път,но като го гушнеш малкото съкровищте забравяш за болката : Love :
ИзображениеИзображение
Изображение
Аватар
tanica
Познат

Мнениеот renny_st на 23 Мар 2010, 11:10

Твардо против,родих нормално не чак болка за умиране.
Изображение]ИзображениеИзображение
Изображение
Аватар
renny_st
Познат

Мнениеот mini4iki на 24 Апр 2010, 12:05

Тук май не съм писала мнение. Аз всъщност не мога да преценя обективно. Аз родих нормално, НО има различни хора и не мисля , че винаги раждането със секцио е защото жената е глезла. Имам предвид, като махнем лекарските причини де. Всяка жена има право да реши как да роди, защото всеки си има страхове и решенията, които вземаме са много важни в такива моменти. Има много лоши случаи за жени родили секцио, но няма ли тежки случаи за бебета родени нормално ? Така, че всеки си решава сам. Тук, в Германия, няма алтернатива да си избереш секцио, освен ако не се налага, но понякога това може много да стресира жената. Аз познавам много ГЛЕЗЛИ родили нормално и много силни жени предпочели секциото. А и защо си мислим, че секциото не боли, колкото нормалното раждане. Аз мисля, че всяко коремна операция боли много и възстановяването е много по-бавно, така че едва ли е толкова розово положението и при секциото.....
Ако раждам пак, предпочитам да раждам пак нормално, но нека ние родилите нормално, не съдим тези, които предпочитат секциото. : Thumbup :
Всяка жена дарила живот, заслужава наистина поздравления, независимо кой начин е избрала.
Аватар
mini4iki
Познат

Мнениеот eilin на 24 Апр 2010, 16:21

Маги, поздравявам те за мнението ти. Своето съм изразила в началото на темичката.
Поздравявам те, защото си толкова младичка, а разсъждаваш така зряло. То си личи изобщо от постовете ти, но този тук ме провокира да ти го напиша!
Изображение
eilin
Новобранец

Мнениеот mini4iki на 26 Апр 2010, 14:02

Благодаря Ели. Мен ме провокира мнението на Рени преди моето, че раждането не е болка за умиране. Е и при мен не беше болка за умиране, но това не значи, че при всички е така, нали така? Моя приятелка ражда 14 часа, 12 часа с болезнени контракции на 2 мин. и никакво разкритие, а детето тръгва да излиза. В такъв момент си мисля, че ако тя предпочете да роди второто си дете с операция ще я подкрепя с 2 ръце. Защо през цялата си бременност, да се притеснява за деня на раждането и да се страхува, че може да е същата работа. Изкараха детето с почти спряла сърдечна дейност, Слава Богу детето е живо и здраво, но все пак всичко се случва нали така. Винаги има причина една жена да избере секциото.
Отделно, сега като върна и прочета всички постове, ме провокира, това, че как са раждали нашите баби..... Ами трудно са раждали, а колко жени са оставили децата си сирачета заради такива раждания на времето. Само трябва да се радваме, че сега има толкова начини да се предотврати тази смъртност при родени бебета или при родилките. Все едно да тръгна да си вадя зъбите с клещи, щото как са ги вадили бабите ни на времето.... Нещо такова.
А това, че лекарите в България прекаляват малко е друг проблем, който за съжаление не зависи от нас. Ако доктора ти кажа ще раждаш секцио, всяка от нас ще го послуша нали ?
Всъщност тази тема е доста спорна и много неща могат да се изпишат, но пък всеки си има мнение, нека го сподели и ако може да го защити, а не да казваме "Аз съм против и точка"
Аватар
mini4iki
Познат

ПредишнаСледваща

Назад към Раждане