Необходим списък за болницата, Когато тръгнем да Раждаме

Всичко за раждането

Модератори: veni, Млада Мама, jovelina, vilijov

Необходим списък за болницата, Когато тръгнем да Раждаме

Мнениеот Млада Мама на 10 Яну 2009, 20:45

СПИСЪК НА НЕОБХОДИМИТЕ НЕЩА ПРИ ПОСТЪПВАНЕ ЗА РАЖДАНЕ

1. Документи:
* лична карта,
* „Направление на бременната до родилно заведение” (обменна карта на бременната),

2. За майката:

*чаша,
*прибори за хранене;
*лично бельо;
*чехли (да стават и за баня);
*1-2 хавлиени кърпи;
*тоалетни принадлежности;
*1-2 чифта чорапи;
*връхна дреха - халат, жилетка, елек.
* помпичка за кърма
*1-2 пакета дамски превръзки, ако с тях родилката ще се чувства по-удобно.
*GSM
Извън този списък, бременната може да носи и други вещи, но трябва да се има предвид, че мястото за багаж е ограничено.
Да не се носят скъпи вещи и големи суми пари!

3. За бебето: в Детско отделение разполагат с всичко необходимо за отглеждане на новороденото.
Ако бременната желаете и имате възможност, може да донесе 1 пакет памперси за новородено и един пакет мокри кърпички.
Дрешките за изписването на бебето и облекло за майката могат да донесат близките в деня на изписването от болницата.

Това е един примерен списък, а в много от болниците се искат и други неща, моля споделете и Вие какво и в коя болница какво трябва да се носи, което не е споменато по-горе, за да помогнем на Бъдещите майки в този важен ден за тях!

Желаем на всички бъдещи майки здраве и успешно раждане!
Изображение
няма ме до неделя 10 .10
Аватар
Млада Мама
Admin

Re: Необходим списък за болницата, Когато тръгнем да Раждаме

Аз и Бебе

Мнениеот AsyaKaraivanova на 29 Юли 2009, 09:17

Т.нар. памперсови чаршафи ще ви свършат добра работа. Представляват малки чаршафчета от найлон, подплатени с материя като дамските превръзки. Лежейки върху тях, ще предпазите платнените чаршафи от изцапване с кръв и ще се предпазите от убийствените погледи на санитарките :) Едно такова чаршафче струва около 60 ст.; 2-3 са напълно достатъчни.
В някои болници искат всяка родилка да си носи термометър, не е излишно да си вземете.
На много места искат поне по два пакета лигнин и не разрешават да се слагат превръзки и дори бельо. Правят се превръзки от лигнина. / Една майка на 5 деца си беше взела в родилното огромни гащи и в тях слагаше от бебешките памперси вместо превръзка, защото превръзките не издържат много поне в първия ден - но предупреждавам, че не знам колко хигиенично е това /.
Ако болницата, в която раждате, е от типа "Приятел на бебето", където бебетата стоят при майките си през цялото време, ще ви трябват и поне три чифта дрешки, одеялце, евентуално шапка, ръкавички, за да не си драска личицето, мокри кърпички, шише за вода и дано не се наложи - за изкуствено мляко, биберон...
Едно от най-важните неща е зарядното за телефона! Книга или списание, макар че на повечето мами не им е до четене. Разберете дали телевизорът се включва чрез пускане на монети или служител на фирмата минава всяка сутрин да зарежда, евентуално се запасете с монети.
Някакво шоколадово десертче или друга любима вкусотия не е зле да мушнете предварително в багажа, за да се възнаградите за добре свършената работа, докато пристигне родата с големите чанти храна.
Бутилка минерална вода - задължително.
Но най-важното, което трябва да носите със себе си, когато тръгнете за болницата, е огромната любов, която изпитвате към рожбата си и радостта, че най-накрая ще се срещнете!
Дано съм била полезна! Успех!
AsyaKaraivanova
Новобранец

Мнениеот Lora_Petrova на 30 Авг 2009, 17:38

Дамите преди мен мисля,че май са изчерпали напълно списъка с необходими неща за болницата. :)
На мен гинеколога ми беше дал списък с неща,изискващи се от болницата.Той беше горед-долу същия като нещата,посочени тук. :) Единственото допълнение,която беше доста странно за мен е биберон-залъгалка,който поискаха още на 2-рия ден.Явно на детските лекарки и сестрите им е писанал плача на бебетата и така лесно им "запушват" устите. Аз бях против тоя биберон,понеже не исках малката да свиква с него,но...кой ли те пита? :)
Изображение
Изображение
Аватар
Lora_Petrova
Зайнтересован

Назад към Раждане