от AsyaKaraivanova на 28 Юли 2009, 21:42
Мили мамчета, след едно кошмарно първо раждане скоро ми предстои и второ. Не искам пак да изпитам онзи ужас и мисля да се насоча към секцио по желание. Имам обаче един проблем - хигиенна мания, която ме кара постоянно да се мия и къпя. Чувала съм, че след секцио разрешават къпане чак на петия ден - вярно ли е това? Някой ми беше казал, че имало такива лепенки, с които спокойно можеш да се къпеш - някой ползвал ли ги е и откъде се купуват? Колко голям е шевът, хоризонтален или вертикален е? И вероятно е глупаво, но ще се спася ли от хемороидите, ако родя със секцио, при положение, че засега нямам сериозни оплаквания? Каква е разликата в чувствата към бебето след нормално раждане и след секцио - аз например изпаднах в такава депресия след първото раждане, че не исках и да погледна дъщеря си. Трябва да си спестя това сега, ужасявам се как съм могла да изпитвам подобно нещо към бебчето си, колкото и да ми говорят лекарите, че било нормално. Има ли следродилна депресия при секциото и в какво се изявява? Търся най-добрия начин да родя втората си дъщеря и ще съм благодарна да споделите с мен преживяванията си. Благодаря!